British superbike 2012 i kalendern

Publicerat: 22:02 den 20 januari, 2012 av Sara

British superbike 2012Precis som rubriken lyder har vi uppdaterat kalendern med tävlingsdatum för roadracingserien British superbike som förra året vanns av Tommy Hill. Hill segrade med två poängs marginal till tvåan John Hopkins som tog hem andraplatsen trots en fingerskada han ådrog sig under säsongen 2011. Fingerskadan har givit Hopkins långvariga besvär och häromdagen publicerades en bild på handen där det ser ut som om en del av fingret slutligen har amputerats. Men Hopkins fortsätter karriären och i år ska han köra World Superbike för team Crescent Suzuki.

British Superbike championship startar med att besöka motorbanan Brands Hatch Indy mellan den 6-9 april. Med i årets startfält i British Superbike finns även i år Tommy Hill, denna gång med startnummer ett på motorcykeln. Byrne som blev trea kör också vidare i serien, precis som 2011 års fyra Michael Laverty.

Än så länge finns 19 förare i startfältet till British Superbike 2012 och samtliga utom en är från Storbritannien. Det är australiensaren Josh Brookes som slutade femma 2011 som är med och tävlar om titeln.

Vill du se samtliga datum för British Superbike Championship säsongen 2012 kan du ta en titt i vår kalender. Tävlingen är inskriven under förkortningen BSB.