Det blev en femte plats i Falkenberg

Publicerat: 18:08 den 22 maj, 2011 av Linus

Den avslutande söndag och SM- och SO-racen i Falkenberg bjöd på ett mulet men varm väder. Jag fick inte en lika bra start som i går men jag lyckades ändå ta sju placeringar och slutade på en femte plats.

Jag startade som tolva i dagens race i Falkenberg. En startposition som jag inte riktigt var nöjd med och jag siktade på en högre placering. Dock fick jag inte en lika bra start som igår men lyckades ändå ta en placering under det första varvet.

Sen lyckades jag bromsa om några och körde även om Jonas Engelbrektsson.  Till slut var jag upp på en 6:e plats och hade häng på både 4:an och 5:an. Men precis när jag hade bestämt var att göra ett utfall så var jag återigen omkörd av Dennis Wilje.

Jag hade häng på Dennis ett tag men sen körde han om de två framför. Jag tappade lite fart i denna veva men några varv senare bromsade jag om de två och var på en 5:e plats och hade Dennis framför mig.

Så när slutet på racet närmade sig så var det även dags för en massa varvningar. Varvningarna störde så pass mycket att jag aldrig riktigt kunde komma i kapp Dennis. Men jag är ändå väldigt nöjd med min placering som femma.  Min bästa tid för dagen var 48:80 vilket nästan är en sekund bättre än kvalet.

Om tre veckor, helgen mellan den 11:e och 12: juni, bär det av till Finland och Alastaro. Då är det Scandinavian Open som gäller och vi har redan nu börjat förbereda hojjen inför detta.

Som vanligt kan du läsa om hur det går för mig även under denna tävling. Fram tills dess kommer även fler saker att hända på webbplatsen så håll till godo.

Ska även få upp lite bilder som vi har tagit under racen i Falkenberg och kommer att hamna under galleriet.