Det första kvalet i Linköping och SM-racet

Publicerat: 13:01 den 18 juni, 2011 av Linus

Dagens första kval till SM-racet i Linköping, som är min favoritbana, gick över förväntan. Och trots att jag körde på gamla däck och att hojen krånglade fick jag en bra tid och ligger nu trea. Men det är inte över än och senare i dag ska vi köra ytterligare ett kval inför det kommande racet på eftermiddagen.

För att inte förstöra mina nya fina däck körde jag därför på mina gamla i dagens första kval. Men det gick inte så bra till en början. Hojen började spika igen, precis som den gjorde i Alastaro, men då bytte vi munstycke lite snabbt, till en större, och jag kunde fortsätta att köra.

Väl ute på banan igen fick jag en bra känsla och efter att ha blivit omåkt av Linus Harryson, som körde väldigt fort idag, så tog jag rygg på honom. Och efter några varv i rygg på Linus så fick jag min bästa tid för dagen 1.01:40. Det är tre sekunder snabbare än träningen igår och även personbästa på denna bana, med gamla och dåliga däck samt en ömmande fot.

Tiden var den tredje bästa i kvalet men än återstår det ytterligare ett kval som startar 13:30. Jag tror att den första kvaltiden, om jag inte får en bättre, kommer att ge mig minst en plats bland de fem bästa inför racet.