EM-final i Albacete

Publicerat: 16:07 den 9 oktober, 2011 av Linus

Em-finalen i Albacete började riktigt bra, men fick ett abrupt slut. Det kändes riktigt bra och jag hängde med bra och hade tagit många placeringar redan första varvet men sen gick det utför.

Det första varvet gick mycket bra och redan under mellantiderna hade jag sänkt mig med över en sekund och var förbi Henning som startade som 21:a. Men under det andra varvet så drog jag på lite väl mycket i en böj och det slutade med att jag fick bromsa så hårt jag kunde. Dock räckte inte detta och för att undvika att åka in i dem framför så la jag mig ned och där slutade mitt EM-äventyr för denna gång och jag kunde inte fullfölja finalen.

En rolig grej som hände innan vi började köra var att två killar frågade om min autograf, det tyckte jag var lite kul :).

I övrigt så slutade Henning Flathaug på en 19:e plats och Emil Meyer Petersen blev sist då han har haft stora problem med sin motorcykel under hela helgen. Linus Harrysson kom inte till start eftersom hans hoj skar redan vid warmup-passet på morgonen och med tanke på den korta tiden emellan så hade inte han möjlighet att få ihop sin hoj i tid.

Med tanke på att jag ramlade in i EM-karusellen på ett bananskal så är jag ändå väldigt nöjd med vad jag har presterat under EM-helgen och det var en mycket rolig upplevelse. Jag vill tacka alla som har stöttat mig och gett mig den här möjligheten. Nu har vi packat ihop allting och börjar vår resa hem till Sverige redan idag.

Eurosport England kommer att sända EM-finalen i sin helhet 18:30, svensk tid, och där kan ni se reprisbilder på när jag ramlade.

 • Kent Innerfors

  Ähh, bra gjort! det är ju bara satsa allt, och det gjorde du. Måste varit en stor upplevelse att bara få stå på startlinjen. Trevlig hemresa!
  / kenta

 • Johanna Ssk

  jävla klant du är linus! du får ta det lite mer försiktigt men ändå bra kört ;) önska själv att man fick åka dit men nej nej xD

  / johanna

 • Daniel Corin Stig

  Hellre lyss till den sträng som brast, bra jobbat Linus! Sedan fick vi ju se både dig och Emil på TV, inte illa..

 • Linus_Hellberg

  Tack för dom fina kommentarerna… Ja jävlar va man va tvungen att ladda för att hänga me aprilierna. Sen ville man ju va me på tv också :D