EM i roadracing får uppmärksamhet i media

Publicerat: 10:06 den 3 oktober, 2011 av Sara

Det är Aftonbladet som valt att publicera en artikel om norska Caroline Olsen som kör superstock 600. Hon är nybliven norsk mästare och till helgen är hon på plats i spanska Albacete för att köra om en EM titel i roadracing. Ni som följt SO-serien har kunnat se henne köra där. Vill ni läsa artikeln hittar ni den via länken: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/motor/mc/article13697128.ab

Norska Caroline Olsen tycks enligt artikeln ha minst en sak gemensamt med Kent Andersson, den ende svenske världsmästaren i roadracing. Nämligen sättet de började med roadracing på. Efter olyckliga incidenter med moppen på allmän väg blev det en förarkurs på bana för Caroline, och sen dess har det fortsatt på det spåret. För Kent Andersson var det en trafikolycka som fick honom att söka sig till tävlingar på racingbanor. Det var alltså olyckliga incidenter i trafiken, som ledde fram till tävlandet och lyckade resultat på motorbanorna för de båda roadracingåkarna.

Andra förare i superstock 600 som kommer till EM och som är bekanta sedan tidigare genom bland annat SO-serien är: finska Niko Mäkinen, estländaren Martin Pärtelpoeg, danska Mike Kristiansen och svenske Andreas Pfeiffer.