Falkenberg: En nionde plats till slut

Publicerat: 19:27 den 21 maj, 2011 av Linus

Efter ett misslyckat kval så fick jag starta SM- och SO-racet på sista plats. Men en lyckad start banade vägen för en nionde plats i det första racet i Falkenberg, trots att jag startade på 20:e plats.

Efter tekniska problem under kvalet fick jag starta dagens race i Falkenberg som 20:e och sista man. Jag och Filip byte ut kopplingen och andra delar, för att hojjen skulle bli klar fram till racet. Det var en kamp mot klockan och efter allt slit så kändes hojjen perfekt.

Jag var verkligen taggad i starten och kom bra i väg. Och ut i första kurvan hade jag redan tagit igen många platser. Under första varvet tog jag ytterligare några placeringar och när jag var ute på målrakan, inför det andra varvet, var jag tolva.

Trots att de var en liten lucka framför mig så lyckades jag ta ytterligare några placeringar de följande varven. Men sen var det lång väg till nästa man. Sen kom jag inte mycket längre, men jag försökte kämpa mig i kapp.

Tråkigt nog så blev jag omkörd av Dennis Wilje med bara några få varv kvar.  Han bromsade om mig och smet in på insidan. Sen när jag skulle göra min comeback, i nästa kurva, bromsade jag för sen och fick ett dåligt spår ut ur kurvan. Men jag lyckades ändå ta en placering under det sista varvet när jag bromsade om Jonas Engelbrektsson.

Det var verkligen en dag som gick upp och ned, mellan hopp och förtvivlan. Jag är väldigt nöjd med min nionde plats. Nu när hojjen känns mycket bättre hoppas jag att söndagens kval  ger en högra  startplacering, det kan ju i alla fall inte bli mycket sämre.

Nu är det i alla fall dags att mecka med hojjen så och jag hoppas på en bättre placering i morgondagens race.