Festligheter när Honda firar flera jubileer 2012

Publicerat: 10:05 den 26 januari, 2012 av Sara

Vill du vara med och fira att det är 50 år sedan den första MCn från Honda kom till Sverige? Då kan du börja redan nu i helgen på MCmässan På två hjul, där bjuder Honda Sverige nämligen på tårta i sin monter nu på lördag klockan 12-13 för att fira.

Nästa kalas äger rum i sommar i Göteborg. Det blir ett event med uppvisningar, provkörning med mera den 16 juni. Och visst är det väl värt att fira företaget som bjudit på så mycket raceglädje i MCsporten genom åren. Honda toppar exempelvis listan över den motorcykeltillverkare som tagit hem flest segrar i roadracingVM om man räknar samman alla klasserna genom åren.

Som om det inte var nog med 50 årsjubileum för Honda så firar även deras MCmodell Fireblade 20 år i år. Den första modellen kom alltså 1992, och i år 2012 har ännu en version av modellen lanserats med bland annat ny fjädring. För att fira detta anordnar Honda den 30 juni en förarkurs för alla med en Fireblade. Kursen kostar 800 kr och hålls i samarbete med instruktörer från Fiver på Anderstorps motorbana. Köper du däremot en ny Fireblade så får du gå kursen gratis.

Om du är sugen på att veta mer om de olika modellerna av Fireblade som tillverkats genom åren eller vill göra en nostalgisk tillbakablick bör du läsa årets upplaga av Hondabladet. Där finns också mer information om alla festligheterna.