Första racet i Karlskoga är avklarat

Publicerat: 22:46 den 30 juli, 2011 av Jonas

Idag har Filip och Linus kört det första SM- och SO-racet i Karlskoga. I kvalet var det Linus som var bäst med 6:e bästa tid, men när det var dags för race så var det Filip som lyckades bäst, trots en dålig start.

Att Filip lyckades bäst i racet var inte så konstigt eftersom Linus hoj la av redan när de varmkörde hojarna och skulle ställa upp och kom därför aldrig till start. Problemet var att kolven gick sönder då Linus hade bytt ett munstycke, mycket olyckligt.

Filp startade på 13:e plats och var lite ringrostig till en början. Han fick en dålig start och när det var trångt i de första kurvorna så tog han inte för sig ordentligt och kunde inte ta någon placering. Och när det var 10 varv kvar av racet så krashade två förare och det blev röd flagg.

Förarna fick nu vänta på omstart och kunde ta en tur in i depån. Det var tur det för Filips del, eftersom hans broms hade slagit sig och knappt fungerade. Så det var bara att byta och ställa upp igen för att köra de slutliga varven, som nu hade reducerats till endast fem.

Filip startade på en elfte plats när det blev omstart och kom iväg väldigt bra. Han var mycket taggad och märkte att många andra förare inte hängde med riktigt. Han fick kryssa sig fram för att komma förbi.

Efter att ha tagit sig förbi Torgeir Horne och Flathaug i två ytterkurvor och Emil Meyer Petersen på innern var Filip trea ut på målrakan. Inte illa att ta hela 9 placeringar på ett varv!

Sen var det bara att hålla sin placering de fyra varv som var kvar. Både Emil och Flathaug var hack i häl, men Filip stängde till och släppte inte in dem och blev trea in i mål. Men efter att tiderna före och efter omstarten hade räknats samman så fick Filip nöja sig med en sjätte placering, vilket han var mycket nöjd med eftersom han bara hade kört racet i Anderstorp innan dess.

Linus har lite att göra inför nästa race imorgon samtidigt som Filip är upprymd av sin åkning i slutet av racet i Karlskoga och ser verkligen fram emot att få visa vad han går för nu när han har farten i kroppen.