Fredagens träningspass i Albacete

Publicerat: 01:48 den 8 oktober, 2011 av Linus

Så är vi äntligen framme i Albacete där det har varit varmt och soligt under torsdagen och fredagen. Och under fredagen så har det varit två träningspass med både positiva och negativa resultat.

Den första träningen i Albacete var rätt problematiskt där vi fortfarande hade problem med fjädringen vilket resulterade en understyrning fram samt att bakhjulet tappade fästet. Sen var det även lite problem med motorn och växlarna som inte riktigt fungerade som det skulle, framförallt den höga sexan som inte gav tillräckligt med kraft.

Så det var bara att åka in och justera fjädringen fram och bak samt justera luten i däcket fram. Då blev det mycket bättre, speciellt när det gällde understyrningen fram.

Men precis innan träningen var över så blev jag uttryckt i en sväng så att jag ramlade. Men det gick bra både för mig och hojen men några smådelar behövdes bytas på grund av kraschen. Lite tråkigt med tanke på att träningen nästan var över.

Inför det andra passet hade vi pillat ännu mera med fjädringen samt bestyckat om och drevat om. Torts att hojen känns mycket bättre än innan men stötdämparen bak är fortfarande problematisk. Men jag satte fortfarande en mycket bättre tid än innan så det känns i alla fall bättre.

Inför lördagens kval till EM-finalen i Albacete

Italienaren Gubellini, som tillverkar egna stötdämpare, har varit väldigt hjälpsamt och har hjälpt oss att ställa in dämparen bak och det hela slutade med att jag fick låna en av honom istället inför lördagens kval.

Vi har bytt växellådan så att 1,2,3 är mycket starkare för bättre acceleration och vi tror att vi kommer tjäna mycket på det i kurvorna. I övrigt ska problemet med den höga sexan vara löst.

Med Gubellini vid vår sida hoppas vi på att kvalen som börjar 10.00 och 12.30 kommer att ge bättre resultat och en mer harmonisk hoj. Varje pass kommer att vara i 40 minuter och så gäller det att sätta en så bra tid som möjligt och då är det den bästa tiden totalt, från båda kvalen, som gäller.

Detta är inget vanligt kval som vi annars kör i SO- och SM-sammanhang, utan här finns det en risk att jag inte kommer kvala till söndagens final vilket betyder att äventyrets kan ta slut redan på lördagen.

Vi håller tummarna och hoppas på det bästa och jag återkommer med resultatet och detaljer efter det andra kvalet i morgondagens kval till EM-finalen i Albacete.

Tyvärr har det inte blivit så många bilder men nedan kan ni se hur det ser ut i vår depå och hur vi förbrilt arbetar med att få ordning på hojen.

  • Kent Innerfors

    kör så det ryker,,, Ny rapport tack! Hur gick kvalet?
    / kenta

  • Charlotte Ruther

    Vilken lycka, egen tillverkade stötdämpare, kan inte bli mycket bättre. Ungefär som hemlagat potatismos ;)