Innerfors kör fyrtakt 2012 och Harrysson utvald till Topp och Talang

Publicerat: 10:28 den 27 januari, 2012 av Sara

Johanna Innerfors och Linus Harrysson deltog samtidigt i Hondas och SVEMO:s satsning på nybörjare i roadracing, Honda RR Academy Cup. Sedan dess har det hänt mycket för de bägge roadracingförarna som tävlade i klassen 125cc förra året.

I ett öppet brev i årets upplaga av Hondabladet berättar Johanna Innerfors om sin tid som roadracingförare både i dåtid, nutid och framtid. Hon berättar bland annat om årets satsning och att hon till säsongen 2012 byter motorcykel. Istället för den motorcykel på 125cc med tvåtaktsmotor hon körde förra året, kommer hon i år att köra en fyrtaktare på 250cc. Men klassen hon tävlar i är densamma som förra året, 125GP.

Johanna Innerfors följer alltså med i den utveckling som pågår på världsmästerskapsnivå i roadracing, där man nu ersatt klassen 125cc med klassen moto3 där man tävlar på just fyrtaktare på 250cc. Det ska bli spännande att följa hennes satsning i år, och i årets Hondablad kan du läsa hela brevet.

Linus Harrysson som också tävlade i klassen 125cc 2011 har blivit utvald till SVEMO:s elitsatsning Topp och Talang 2012. Där får utvalda förare chansen att utvecklas med hjälp av experter i fysisk och mental träning. Förutom Linus Harrysson så är roadracingförarna Filip Backlund och Alexander Kristiansson utvalda till årets omgång av Topp och Talang.