Kvalet i Falkenberg kantat av problem

Publicerat: 13:19 den 21 maj, 2011 av Linus

Kvalet till lördagens SO-tävling i Falkenberg gick inte som planerat. På fredagens träningen, dagen innan, gick det väldigt bra. Jag hade jämna tider och satte 49:07 som bästa varvtid, trots förkylning och migrän. Trots det så får jag nöja mig med en sista plats i startfältet efter strul under kvalet.

Under fredagens träning i Falkenberg så slirade växlarna lite men det gick bra i alla fall. Och inför dagens kval hade vi fixat så att kopplingen var perfekta. Men när jag skulle iväg med hojjen på kvalracet så kom jag ingenstans,  kopplingen bara slirade. Troligtvis så berodde detta på att vi hade gjort inställningar för kopplingen precis innan start.

Så det vara bara att ta fram reservhojjen,  som hade regndäck, och montera slicks. Väl ute på banan så hann jag två varv och vid en kraftig inbromsning så slutade frambromsen att fungera. Tydligen så blev frambromsen skev och jag var tvungen att bryta kvalomgången.

Jag fick dock ett ”riktigt” varv med, reservhojjen, och fick då varvtiden 56:20. Men det räcker inte långt i detta startfält och när racet börjar 14:35 så börjar jag på sista plats.