Lördagens EM-kval i Albacete

Publicerat: 21:58 den 8 oktober, 2011 av Linus

Lördagens EM-kval i Albacete gick ganska bra ändå, det kanske inte blev någon topplacering, men det var inte vad vi hade trott heller och nu laddar vi inför söndagens final.

Första kvalet

Vi får fortsatt hjälp av Gubbelini med att ställa in fjädringen och i det fösta kvalet kändes det genast mycket bättre. Men jag fick ändock åka in en eller två gånger i depån för att göra mindre justeringar. I slutet av kvalet fick jag bryta på grund av att reeedsen gick sönder, så jag blev upphämtad på banan med bil. Min bästa tid blev 1:41,7, vilket ändå är okej med tanke på omständigheterna.

Andra kvalet

Inför det andra kvalet så installerade vi nya reeds, och denna gång ifrån Luyten vilket gav några extra hästar samt att vi satte på helt nya däck.

För mig kändes det direkt som ett lyft och jag tyckte att det gick snabbare än någonsin. Det kan i och för sig bero på att de hade drevat om hojen, helt utan min vetskap. Jag försökte pressa tiderna lite mer detta pass och bästa tiden blev 1:40,2, en sänkning med 1,5 sekund vilket jag är mycket nöjd med.

Detta betyder att jag kommer att starta på 31:a plats, av totalt 34 startande, framför bland annat
Emil Meyer Petersen som startar som 33:a och hans bästa tid var 1:42,3. I övrigt har vi Linus Harrysson på en 28:e plats och med bästa tiden 1,39,5 och Henning Flathaug, som lyckade riktigt bra, och kommer att starta på 20:e plats och hans bästa tid var då 1,37,9. I pole position har vi Italienaren Romano Fenaty med tiden 1,34,1.

Inför finalen har vi fortfarande lite att pilla med när det gäller stötdämparen och det känns som att det bara kan bli bättre nu.

Inför EM-final på söndagen

På söndagen så kommer vi först att köra ett kortare träningspass, eller warmup som det också kallas, mellan 9:25 och 9:40. Så att vi får chansen att känna lite ytterligare på hojarna inför den stundande finalen.

Själva EM-finalen kommer att starta 12:15 och då är det 18 varv som ska köras. Några varv kortare än vad vi annars kör i Sverige men då är banan också mycket längre här, cirka 3,5 kilometer.

Om ni är intresserade av att följa racet så kan ni göra det via Eurosport 2 England, enligt uppgifter, om man nu har tillgång till det. Men om man kollar på deras tablå så står det 17:30 ”Motorcycling: European Champs – Albacete (90min)” så det är fortfarande oklart vad som gäller. Så om det är någon annars som vet var man kan se racet så får ni gärna skriva en kommentar och tipsa.

Hur som helst så får vinnaren av söndagens EM-final, 125 GP, i Albacete 5 000 euro och om en spanjor vinner så får han ytterligare 1 000 euro. Och det kommer att vara prispengar ända ned till 30:e och då 360 euro vilket jag hoppas på att nå.

  • http://classicrr.se/mok Daniel Corin Stig

    Härligt att höra att du har så bra fart! Lycka till i morgon, vi håller tummarna!

  • Charlotte Ruther

    Lycka till, vi håller tummarna

  • Mathildaruuther

    Kör så det ryker!