Motivlackering

Publicerat: 19:24 den 17 december, 2011 av Sara

Motivlackering av motorcyklarna i roadracing är kanske inte lika vanligt som i andra delar av motorcykelvärlden. Men det är en väldigt fascinerande typ av konst och det finns många duktiga motivlackerare där ute.

Men om man inte är fullt lika konstnärlig som dem så finns det en del knep man kan använda sig av för att måla ett motiv ändå. Med hjälp av schabloner kan även den som är mindre konstnärligt lagd spraya motiv. Kolla in dessa klipp för inspiration: http://www.youtube.com/watch?v=DJa6boTiS0k&feature=relmfu och http://www.youtube.com/watch?v=ILRvMSAg8bM&feature=relmfu

Har du undrat över hur man gör för att få en vattendroppseffekt på lacken? Då ska du definitivt kolla in det här klippet.

Motivlackering är ett roligt sätt att piffa upp motorcykeln och göra den mer personlig. Verktyget man vanligtvis använder för att måla med kallas för airbrush och den sprutar ut färgen med hjälp av en kompressor. Vill du titta närmre på produkter och utrustning som används kan du kolla i den här butiken som har en del för ändamålet.