Moto3 2012 nya förare i VM

Publicerat: 23:55 den 22 januari, 2012 av Sara

Startdatum för moto3 2012 börjar närma sig. FIM har presenterat vilka team och förare som ännu så länge är redo för start i premiäromgången av klassen moto3. I 2012 års startfält syns framförallt bekanta förare från 2011års VM i 125cc. Men även förare som Jack Miller, Brad Binder och Arthur Assis som enbart deltog i några race i 125cc förra säsongen finns i år med i startfältet i moto3.

Det finns också en del nya förare i roadracingVM som gör debut i år. Alex Rins som blev 2011 års europamästare i klassen 125cc ska i år köra moto3 för teamet Monlau Competition på en Honda. Förra året vann han dessutom det spanska mästerskapet (CEV Buckler) i 125cc. Niccolo Antonelli från Italien som även han gör debut i roadracingVM deltog också i CEV Buckler 2011 och blev fyra i 125cc. I år kör han för Gresini Racing i moto3.

Moto3 ska också italienaren Romano Fenati köra i år, han slutade på en sjundeplats i förra årets upplaga av spanska mästerskapet i 125cc. Det blir hans första race i roadracingVM och han kör för team Italia FMI.

Kenta Fuji från Japan ska köra VM för första gången och gör det för teamet Technomag-CIP. Som teamkamrat får han fransmannen Alan Techer som inte heller han har kört roadracingVM tidigare. Förra året slutade han trea i red bull rookies cup efter Sissis som blev tvåa. Sissis kör moto3 2012 för red bull på en motorcykel från KTM.

En annan förare som körde red bull rookies cup förra året var Binder, som nu ska köra för RW Racing. I red bull rookies cup slutade han som sjua. Dessutom fick han göra debut i roadracingVM förra året som ersättningsförare i 125cc för Salom. Men i år har sydafrikanska Binder alltså tagit en egen plats i startfältet i moto3 och teamkamrat blir Salom. I samma team hittar vi också en svensk, nämligen Johan Stigefelt som team manager.

Jack Miller blev etta i den tyska mästerskapsserien (IDM) i roadracing 125 cc 2011, vilket gjorde att han fick chansen att köra några race i roadracingVM i klassen 125cc. Nu ska han köra moto3 med teamet Techno Racing och Alex Masbou.

Isaac Vinales återvänder till roadracingVM som han körde några race i 125cc 2010. I moto3 2012 kör han ensam i team Ongetta-Centro Seta.

Välbekanta förare från förra årets roadracingVM I klassen 125cc finns också i årets startfält i moto3. VM-trean Maverick Vinales, fyran Sandro Cortese och femman Hector Faubel tar alla plats på GPbanorna i moto3 2012.

Hela startfältet hittar du antingen på motoGPs hemsida eller på FIMs webbplats.