Motorbanor i framtida motoGP

Publicerat: 19:07 den 6 februari, 2012 av Sara

MotoGP står inför en del förändringar som vi rapporterade om igår, en av dem är att det redan nästa år kommer finnas två nya motorbanor i kalendern. Det innebär att några av de nuvarande banorna förmodligen kommer strykas ur motoGPserien eftersom chefen för Dorna, Ezpeleta, har meddelat att det även i fortsättningen bara kommer köras 18 race. Detta lämnar då inget utrymme för att lägga in en extra tävling på nya banor i kalendern.

Två motorbanor redan kontrakterade

De två nya motorbanorna som är klara inför motoGP 2013 är Circuit of Americas i Austin Texas och Autodromo termas de rio Hondo i Argentina.

Circuit of Americas håller just nu på att byggas, och en av arkitekterna är föga förvånande Herman Tilke. Den är byggd för att klara tävlingar i formel1, och redan i år kommer det första GP:et i formel1 köras på banan. Från 2013 har de också ett tioårskontrakt på att få arrangera motoGP på banan.

Den argentinska banan Autodromo termas de rio hondo har enbart ett treårskontrakt med start 2013. Senast ett motoGP kördes i Argentina var 1999 på racingbanan Oscar A Gálvez, som nu heter Juan y Oscar Gálvez. Autodromo termas de rio hondo byggdes klart 2008.

Fler motorbanor kan vara aktuella

Ezpeleta har dessutom tillkännagivit att förhandlingar med exempelvis den nya banan i Indien, Buddh Circuit pågår. En annan bana som kan vara aktuell i framtiden är den nya banan som byggs i Chile. Både Buddh Circuit och den nya banan som ska byggas i Chile har designats av Tilke.