Nya förare i motoGP-klassen 2012

Publicerat: 15:14 den 14 januari, 2012 av Sara

Fyra förare som gör comeback och fyra nya förare i motoGP klassen 2012. Ivan Silva gör comeback i MotoGPsammanhang, senast han deltog var 2007 och i år kör han för CRT-teamet BQR tillsammans med teamkamraten Yonny Hernandez som hoppar upp från moto2. 2011 tog Silva hem guldet i den spanska serien CEV Buckler i klassen stock extreme. 

Den andre föraren som återvänder till motoGP är James Ellison som ska köra för Paul Bird Racing. Sedan han sist tävlade i motoGP har han hunnit med att köra VM i supersport,VM i superbike samt det brittiska mästerskapet i superbike. Ny för i år är italienaren Danilo Petrucci som hoppar rakt in i MotoGP och GP-klassen. Han ska köra för ett team som heter Ioda Racing Project, och både hans och Ellisons team är CRT-team.

Moto2 föraren Stefan Bradl från Tyskland hoppar i år upp till GP-klassen från moto2 och kör för LCR Honda. Hoppar upp till MotoGPklassen gör också Anthony West och Michele Pirro som även de körde moto2 2011. De båda ska köra för CRT-team, West för Speed Master och Pirro för Honda Gresini.

West är för övrigt bekant med den högsta klassen i MotoGP sedan tidigare då han redan 2001 körde klassen 500cc. Sen följde några år i klassen 250cc innan han hoppade upp och körde i MotoGPklassen 2007 och 2008, och nu är han alltså tillbaka igen.

Även Aleix Espargaro gör comeback i GP-klassen efter ett år i moto2. Nu ska han köra för Aspar Team MotoGP som är ett CRT-team. Teamkamrat blir Randy de Puniet från Frankrike.

Den mest erfarne föraren i MotoGP är Valentino Rossi som kört i VMserien sedan 1996 och i GP-klassen sedan 2001.

Kör motoGP-klassen för första gången

Stefan Bradl, från moto2

Danilo Petrucci, ny

Michele Pirro, från moto2

Yonny Hernandez, från moto2

Comeback i motoGP-klassen

Ivan Silva, körde senast i motoGP-klassen 2007

Anthony West, körde senast i motoGP-klassen 2008

Aleix Espargaro, körde senast i motoGP-klassen 2010

James Ellison, körde senast i motoGP-klassen 2006

Sedan nyheten publicerades har det offentliggjorts att Anthony West inte kommer köra i årets motoGP på grund av svårigheter med att få tag i tillräckligt med sponsorer. Tillagt 28 januari 2012.