Race rapport från Linköping 5-6 deltävlingen i SM

Publicerat: 22:13 den 19 juni, 2012 av Filip

Fredag

Filip

Första träningen gick inte så jätte bra och det blev inga bra tider. Men till träning två sä känndes det mkt bättre och jag sänkt mitt personbästa med 8 tionderlar.

Linus

Träningen gick helt okej inte riktigt dom tiderna som jag hade velat men det kändes ändå bra.

Lördag

Kval

Filip

Det hade regnat hella natten och det forsta fram till förmiddan så de va bara på med regndäcken inför kvalet som gick helt okej för mig. Jag låg bra med i kvalet första halvan men sen mot slutet så kunnde jag inte riktigt förbättra mig och slutade på en 11 plats. Va väldigt nöjd med det då regn inte direkt är mitt favorit väder.

Linus

Under natten och morgonen hade de ju regnat så det blev till att kvala med regndäck, gick inte så bra kom inte in i nått bra flyt. Jag åkte in i depån en sväng och fick lite pepp av Filip, åkte ut och sänkte mig ungefär 1sek. Slutade dock som elva

Racet

Filip

Jag fick en okej start men bromsade sent in iförsta böj och tog ett par placeringar. jag var som bäst uppe på 4:e plats i racet ett par varv men sen så tog orekn slut och jag tappade ända ner till 9:e plats imål. Lite besviken var jag efter racet men ändå glad att jag kunnde va så långt uppe och fightas och det blev även ett nytt personbästa med 2 tiondelar.

Linus

När jag åkte ut på sightseeing varvet så va d nått med cyckeln som inte stämde och vid provstarten så ville den inte riktigt komma iväg och under varvet stannade den. Jag lyckades ta mig in i depån där min mekaniker Peter och Filip tog tag i cyckeln för att försöka få igång den. Starten gick och d såg ut som om jag skulle missa racet men då började d regna och dom röd flaggade racet och startade om racet helt vilket i sin tur gav oss tid att hitta felet. Jag kom ut till starten med en hoj som gick skit och i starten ville den inte varva mer än 11000 och va klart sist in i första sväng. Kämpade som ett djur under hela racet och lyckades få en 11:e platts med en hoj som under racet gick bättre och bättre för varje varv.

Söndag

Kval

Filip

Åter igen så hade det regnat på natten så det blev kval i blött. Kvalet gick bra och jag låg 4-5:a när jag laddade lite för hårt och highsideade och landade på höften och fick väldigt ont. Fick åka in till sjukan och röntgades men dem hittade ingenting som tur va. Tyvär så torkade det upplite efter att jag hade vurpat så min tid som jag hade satt blev jätte dålig och jag fick starta sist inför racet.

Linus

Bev kval på torrt för min del och nu funkade hojen äntligen igen och jag kunnde ladda på hårt och det blev en 6:e plats inför racet med tiden 1.01.5 endast 0.9 tiondelar ifrån första platsen!

Racet

Filip

Gjorde en okej start tog några placeringar ner i första kurvan. Men jag tog de lite lungt dem förstavarven, antagligen satte sig vurpan lite i huvet men efter några varv så släppte det och jag började gassa lite mer och låg och fightades om 10 platsen. Låg 12:a ut på sista varvet och skulle ladda för att bromsa om båda två efter långa rakan. Men när vi går ut ur esset så ser jag att dem rödflaggar eftersom att någon hade vurpat rätt så hårt så jag slår av på gassen men när vi kommer ut på långa rakan så ser jag att dem grönflaggar igen, blir väldigt paff då man aldrig grönflaggar efter en rödflagg. Hursom helst så blev jag 12:a imål eftersom jag tappade för mycket på dem framför när de blev rödflagg.

Linus

Gjorde inte en av mina bättre starter och tappade ett par gubbar. Hamnade bakom Jonas och Andreas tog mig förbi Jonas och hade lite problem med Andreas men efter en del platsbyten mellan oss så lyckades jag hålla honom bakom mig och slutade 6:à. Satte även nytt personbästa 1,01,3