Racerapport från Falkenberg

Publicerat: 21:48 den 30 maj, 2012 av Filip

Fredagen

 

Träning

 

Filip

Första träningen gick inte så bra och efter halva passet blev det en liten vurpa.
Träning 2 gick lite bättre men var fortfanrande inte helt nöjd med varken körningen lr hur hojjen känndes.

Linus

Första tränigen så gick nästan halva passet åt till att köra in den nya veven och även att hitta rätt på hojen. slutet av passet känndes väldigt bra och jag låg och åkte personbästa tider!.
Träning 2 gick väldigt bra och jag åkte 2 tiondelar fortare än personbästa och jag var 2:a av dem som hade transponder på.

Lördag

 

Kval

 

Filip

Kvalet känndes mycket bra och jag kappade mina tider med 1,5 sekunder från träningen och hojjen känndes nu mycket bättre efter att vi hade ändrat lite på fjädringen. Det blev en 16:e plats.

Linus

Kvalet gick väldigt bra och jag åkte igen ett nytt personbästa men det blev tyvär inte den startplacering som jag hade hoppats på men det blev iaf en 5:e plats.

Race

 

Filip

Jag fick en okej start men jag var alldelse för feg ner i första kurvan och tappade där ett par placeringar. Sen efter ett par varv när jag kom upp i tempo så började jag köra ikapp dem frmaför och jag slutade till slut på en 13:e plats och jag åkte nytt person bästa med 2 tiondelar.

Linus

Jag gjorde en okej start och bromsade sent ner i första kurvan och kom ut som 4:a sen fick jag kämpa med dåligt fäste idäckena som vissade sig efter racet att de va fel däcktryck. Men jag kämpade på men kunnde inte alls åka så fort som jag ville och jag tappade ända ner till 7:e plats imål.

Söndag

 

Kval

 

Filip

Kvalet känndes mycket bra och och jag åkte igen ett nytt personbästa, men nästa alla andra gjorde också de så det räckte bara till en 17:e start placering. va inte helt nöjd med min plats men ändå rätt så nöjd med att hojjen funkade bra och jag tyckte körningen också funkade bra.

Linus

Det känndes bra till en början och jag skulle precis börja ladda för ett riktigt bra varv när tyvär framhjulet bara försvann under mig när jag skulle köra om en annan förare. Det gick bra med mig och inga skador men tyvär så fick hojjen en rejäl smäll i krashen.

 

Race

 

Filip

Jag gjorde en okej start och den här gången fegade jag inte ur i första kurvan. Hojjen känndes helt kannon och jag kännde att jag hade riktigt bra fart. Som bäst i racet så var jag uppe på en 8:e plats men när de va 2 varv kvar så blev jag omkörd och kunnde inte komma förbi innan målgång så jag slutade som 9:a imål. Jag är grymt nöjd med racet och jag åkte även ett nytt person bästa igen med 6 tionderlar!

Linus

Tyvär så fick vi inte ihop hojjen i tid så när alla hade åkt ett varv så kom jag ur depån. Tyvär så blev jag diskad eftersom man inte får åka ut när försteföraren har paserat 1 varv. Det blev inte riktigt den helgen som jag hade tänkt men nu vet jag iaf att farten finns där så nu är det bara att ladda om till nästa race som för mig är i Karlskoga den 28/7.