Roadracing EM resultat från 125 GP

Publicerat: 20:06 den 11 oktober, 2011 av Sara

Finalen av EM på Albacete circuit blev ju som sagt inte riktigt som vi på Hellberg roadracing hade tänkt oss för Linus del då han ramlade. Men nu ska vi rapportera om de som tog sig hela vägen till pallplats i serien 125 GP i 2011 års EM-final.

Ny europamästare i roadracing blev italienaren Romano Fenati på tiden 28 minuter, 27 sekunder och 890 hundradelar. Det var hela 2 sekunder och 50 hundradelar före tvåan Alex Rins. Rins från Spanien som förra året knep en bronsmedalj i EM körde alltså hem silverplatsen i år. Årets bronsmedaljör blev Niccolo Antonelli från Italien. 

Bästa varvtid stod även vinnaren Fenati för, med tiden 01:34,140. Linus Hellberg ramlade så tidigt att han inte hann få någon varvtid registrerad som vi kan jämföra med.

De bägge italienarna som tog plats på prispallen tävlade med motorcyklar från Aprilia. Förutom MC från Aprilia kunde vi se tävlanden på motorcyklar från tillverkare som KTM, Derbi och Honda med flera.

De andra förarna från SO som kvalade till finalracet, Henning Flathaug och Emil Meyer Petersen slutade på 19:e respektive 27:e plats av 29 startande. Som vi tidigare rapporterat kom tyvärr inte Linus Harrysson till start trots att han kvalat till racet på grund av mekaniska problem.

Vi gratulerar vinnarna för de fina resultaten och hoppas på en spännande säsong även nästa år i 125 GP.