Rossi håller fast vid Ducati

Publicerat: 17:18 den 11 januari, 2012 av Sara

Nyligen intervjuade motogp.com Valentino Rossi och det framgick klart och tydligt att han lojalt håller fast vid Ducati. I intervjun berättar han att han vill ha kontrakt för ytterligare två säsonger med fabriken och att han är fast besluten att försöka vinna MotoGP med en Ducati.

Rossi berättar också om problemen med motorcykeln och förhoppningarna om att få till den optimala motorcykeln den här säsongen. Även teamkollegan Hayden är inne på samma linje i sin intervju med motogp.com, teamet i Ducati har en hel del att jobba med när det gäller motorcykeln.

2011 var Rossis första år med en motorcykel från Ducati, men det var definitivt inte hans första år i VM sammanhang i motorcykel. Italienaren har ända sedan 1996 tävlat i motoGP, och sedan år 2000 i den högsta VM-klassen. Dock var det hans sämsta år resultatmässigt sedan debuten i VM i klassen 125 cc då han slutade på en nionde plats. År 2011 blev det en sjundeplats och inte en enda delseger i MotoGPserien. Men som det framgår i intervjun är Valentino Rossi alltså beslutsam att fortsätta sitt samarbete trots det rekorddåliga resultatet förra året.