SM-final i Mantorp dag 2

Publicerat: 00:46 den 3 oktober, 2011 av Jonas

Linus sista SM-race för säsongen i Mantorp kunde har startat bättre, trots det blev det till slut en 13:e plats och då satte han nytt personbästa, återigen.

Det var mycket pillande på hojen inför det sista racet i Mantorp och då handlade det mest om fjädringen. Och det visade sig att det finns mycket inställningar kvar att göra, även om Linus tyckte att hojen nu kändes mycket bättre.

Linus skulle har startat på en 6:e plats men fick starta i depån eftersom hojen var för varm. De var då tvungen att ta in hojen lite snabbt och kyla ned den. Detta betydde att Linus fick gå ut som siste man i starten, men vad gjorde det.

Trots att Linus hamnade på efterkälken direkt så var han uppe på en sjunde plats redan efter två varv. Dock var han tvungen att åka in i depån igen eftersom att hans detonationsräknare slutat fungera.

Linus kände att det var bättre att ta det säkra före det osäkra eftersom helgen i Mantorp mest var till för att testa hojen inför EM-finalen i Albacete. Men det var tydligen ingen fara med spikarna och då var det bara för Linus att ge sig ut och köra igen.

Linus hade nu tappat mycket tid och var chanslös att nå någon placering i toppen. Många körde fort och det var inte så konstigt eftersom det var sista racet för säsongen samt att det nu skulle avgöras om Emil Meyer Petersen eller om Joakim Gulliksen skulle ta hem SM-titeln för i år.

Efter depåstoppet så var Linus igång på riktigt och nu kände han att han kunde pressa hojen lite extra och körde otroligt bra. Han satte då nytt personbästa med 1:26,08 och hade fyra-fem varv på samma tid, trots att han körde helt ensam och med en fjädring som inte var hundra.

Det blev till slut en 13:e placering för Linus och det är ingen som deppar för det. Målet med helgen var som sagt att ta det lugnt och testa hojen samt få en tid under 1:27 och det blev mer än så. En lyckad helg helt enkelt.

SM-serien är nu avgjord

Men hur blev det till slut med SM-vinnaren? I racet slutade Emil på en andra plats och Gulliksen blev trea, vann gjorde Eva Hällström. Det betyder att Emil och Gulliksen hamnade på samma poäng, 194, i SM-serien. Men i kraft av fler vunna SM-lopp, 5 mot 2, så var det Gulliksen som vann serien för tredje året i rad.

EM-final i Albacete nästa helg  

Nu laddar Linus för nästa helg då det är EM-final i Albacete. De kommer att åka direkt ned till Spanien och vi kommer att göra fler uppdateringar om hur det går inför den spännande EM-finalen.

Lite kuriosa om SM-serien

Många förare var duktiga i år med många bra tider. Och om man jämför med förra året så hade vinnaren i Mantorp en tid på 1:26,80 och då vann han också med 15 sekunder före tvåan i det avslutande racet i SM-serien, bara en sådan sak.