SO-kvalet i Alastaro dag 1

Publicerat: 10:18 den 11 juni, 2011 av Linus

Kval 1 till SO-racet i AlastaroFörsta kvalet för SO-racet i Alastaro gick väldigt bra. Hojen kändes bra och nu var det bara att ge järnet. Jag blev sexa totalt, av 14 startande, och bästa svensk. En väldigt bra öppning för denna helg.

Den första tävlingsdagen i Alastaro började väldigt bra. Inte bara blev jag bästa svensk i kvalet utan jag slog Filips bästa tid med en tiondel med tiden 1.27:60, trots att han körde så bra förra året. Det är en otroligt bra öppning inför SO-racet i dag.

Jag hoppas att hojen håller ihop så att jag kan fortsätta den goda trenden, trots att det är otroligt varm med 30 grader i skuggan.

Torsdagens träning i Alastaro

Vistelsen i Alastaro började dock inte speciellt bra. På torsdagens träning så gick hojjen inte så bra och det kändes som att den guppade fram och då hade jag en tid på 1.33:00 per varv.

Efter lite pulande med hojen och justerande på den bakre dämparen så kändes det mycket bättre och jag sänkte min varvtid med hela tre sekunder. Nu var jag väldigt nöjd med hojen.

Fredagens träning i Alastaro

Fredagen var oförändrad. Hojen kändes fortfarande bra och jag körde på ungefär samma varvtider som under torsdagen. Men sen började hojen att strula. Tydligen så blev den för varm och toppen hade då slagit sig. Så inför lördagen var det bara att bita i det sura äpplet och byta toppen och cylinder med min reservhoj.

Inför dag 1 på lördagen

Jag bytte även däck på hojen vilket innebar att jag kunde sänka min tid ytterligare tre sekunder på lördagen.

Nu när jag har kvalat är det bara att se fram emot själva racet. Jag har en bra utgångsposition och själva racet börjar 13:55 finsk tid vilket är 12:55 svensk tid.