Söndagens kval i Falkenberg

Publicerat: 14:09 den 22 maj, 2011 av Linus

Kvalet till det andra SM- och SO-racet, i Falkenberg, nu på söndagen gick mycket bättre än gården. Efter mycket om och men blev det ett tätt kval och jag går ut som tolva nu på eftermiddagen.

Gårdagen kval i Falkenberg gick inte direkt så bra efter att hojjarna strulade. Men i dagens kval var alla problem fixade samt att jag hade nya däck på. Så nu var det bara att ge järnet. Men så enkelt blev det inte.

Söndagens kval var kantat av en massa krascher med gul och röd flagg. Så det var svårt att få en bra rytm i åkandet.

Sen så hade en åkare tappat sitt visir mitt i banan, och rakt i spåret, vilket gjorde att man inte kunde ge allt. Visiret var kvar nästan hela racet tills Johanna Innerfors, som vi delar tält med, åkte på visiret och kraschade.

Man kan fråga sig varför det inte gav röd flagg direkt och plockade bort visiret istället för att vänta tills någon åkte på den, vilket ändå slutade i röd flagg.

Det blev ett tätt kval och jag lyckade få en tid på 49:60, vilket ändå är hyfsat bra. Trots det så får jag starta eftermiddagens race som tolva. Framför mig är det väldigt tätt och upp till trean är den en sekund och upp till ettan en och en halv sekund.

Det är ett tätt SM- och SO-race att vänta och får jag en bra start så kan allt hända. Så det gäller att komma iväg bra. Och som vanligt är starten, till söndagens SM- och SO-race, klockan 14:35.