Spännande upplösning av SM-finalen väntar efter lördagens race

Publicerat: 06:09 den 2 oktober, 2011 av Sara

Japp, mer spännande än så här kan det nästan inte bli gällande vem som kommer att ta hem titeln som svensk mästare i roadracing 125 GP 2011. Efter gårdagens race där Emil Meyer Petersen kom tvåa och poängledaren Gulliksen inte kom i mål, så är det inte många poäng som skiljer dem emellan. Det gör dagens tävling avgörande, spännande in i det sista med andra ord.

För Linus gick det sisådär på tävlingen, han fick en hyfsad start och hade kört upp sig på en 8-10 placering efter första varvet. Men sen fungerade inte körningen längre för Linus. Fjädringen upplevde han som för mjuk och det kändes därför som om bakhjulet skulle tappa fästet titt som tätt. Detta gjorde att han var tvungen att köra mer försiktigt. Snart upptäckte han också att det var problem med frambromsen, något som också gjorde att körningen kändes osäker. Ett eget misstag där Linus bromsade för sent, gjorde att han hamnade utanför banan och han och motorcykeln stod still i cirka en halv minut innan de var på banan igen. Dagens prestation räckte till en 16:e plats. Trots allt detta lyckades Linus ändå sätta nytt personbästa på Mantorp. Ny varvtid är 1,28.6, tidigare var den 1,28.8. Linus Harrysson som stod som segrare i gårdagens race hade en bästa varvtid på 1,25.2.

Idag är det snart dags att ta nya tag, då är fjädringen förhoppningsvis justerad och bromsarna fixade. Dessutom meddelar Linus att Björback har skruvat lite på motorn, så att ”nu blir det åka av”.

Vi hoppas Linus får rätt, att det blir mycket fart och spänning i det sista svenska racet i roadracing för säsongen.

Kvalet till 125GP pågår mellan klockan 10.10 till 10.40.