Summering av säsongen 2011

Publicerat: 22:46 den 19 oktober, 2011 av Sara

Säsongen 2011 har bjudit på några krascher, försäsongsträning i Brno, oändligt med meckande och massa härlig roadracingkörning i både SM- och SO-serien. Och säsongen avslutades med en rolig och lärorik resa till Spanien där Linus deltog i EM-finalen.

Filip deltog inte i så många race under säsongen, men för Linus var det självklart att köra alla race i både SM och SO serien. Och som en bonus även EM-finalen i Albacete, Spanien.

Redan under Anderstorp började problemen

Bröderna Hellberg har delat broderligt på de maskinella problemen och resultaten under säsongen. På SM premiären i Anderstorp vann Linus strax före Filip med en åttonde plats och Filip kom på nionde. Racet dagen därpå lyckades ingen av dem slutföra, på grund av maskinella problem.

Karlskoga och Bike Week

I Karlskoga, under Bike Week, lyckades Filip köra sig till en sjätteplats på lördagen medan Linus inte tog sig i mål. På söndagen var rollerna ombytta, Linus tog en sjätteplats och Filip kom aldrig till start på grund av växelproblem. Den interna kampen vann då Linus i och med sin åttonde plats på första tävlingsdagen på Anderstorp. I övrigt var det som sagt, oerhört jämnt!

Ännu en tävling i Karlskoga

Tävlingshelgen 1:a september, återigen i Karlskoga, gick riktigt bra för Linus, och han fick starta från pole position och det blev en tredjeplats första tävlingsdagen. Den andra dagen, söndagen, gick inte lika bra men en fjärdeplats blev det i alla fall och det är inte illa det heller.

I och med de goda resultaten från denna tävlingshelg klättrade Linus flera steg i SO-tabellen och slutade på 6:e plats i SO-serien, till slut. Linus slutade som 9:a i SM serien på 68 poäng och i SO-serien som 6:a på 67 poäng. Men eftersom 2 av topp 4:a i SO-serien inte skulle åka till Spanien och EM-finalen i Albacete så fick Linus den platsen istället, och chansen. Tack vare finansiell hjälp från sina generösa sponsorer, och speciellt All-emballage, så kunde Linus tacka ja!

Mantorp blev ett träningspass för Linus

Sista tävlingshelgen, då SM-serien skulle avgöras, gick inget vidare för Linus med en 16:e plats och en 13:e plats. Han körde då på en lånad hoj som han skulle köra med i Spanien och använde tävlingshelgen för att köra in sig på hojen.

Resan till EM-finalen i Albacete

EM-resan till Albacete bjöd på en spännande upplevelse men inga strålande racing-resultat under EM-finalen då Linus ramlade på andra varvet. Men fort gick det och det ska han ta vara på i framtiden. En bra läxa och en lärdom för Linus.

Tack till alla som har stöttat oss

Vi vill tacka alla våra sponsorer som stöttat oss och gjort denna säsong möjlig. Tack till All-emballage, Pejer AIP, Svetskompetens men även alla som har hjälpt oss på vägen samt stöttat oss så att vi har kunnat genomföra säsongen.

Vi vill också passa på att tacka alla motorbanor som arrangerat tävlingarna samt alla som arbetar frivilligt på och runt banorna för att tävlingarna ska kunna genomföras.

Vi ses säsongen 2012 och då kommer Filip att köra en ny klass, Superstock 600.